Zomerblog Respect

Respect… een woord dat zeer veel uitgesproken wordt, … maar wat betekend dit dan en hoe kunnen we ons respectvol gedragen, tijdens de les en daar buiten …

Respect krijgen is een resultaat van eerst zelf respect te tonen. Men kan dit dus niet eisen; men moet het verdienen.

Dit kan door verschillende houdingen en gedragingen te hanteren … vriendelijkheid, beleefdheid, hulpvaardigheid zijn er maar enkelen.

Alle leerlingen van de I.S.D.S. hebben het nodige getoond waardoor ze dan ook een aanvaarding hebben in de school, in de groep, de familie.

Tof dat is gebeurd, maar … dan moet dit ook zo behouden blijven. En het is niet voldoende om te groeten, een hand te schudden, een kusje te geven … neen het moet verder blijven gaan.

Tijdens de les is men nogal eens vlug (te) nonchalant met deze gebruiken en een gewoonte treedt op, een soort gewenning, een "het normaal vinden" …

Iedereen kan wel eens "verkeerd" overkomen, en we weten dan ook met zen alle dat het niet zo bedoeld was en dat het vlug vergeven (vergeten ?) is.

MAAR wat zeker niet kan-mag en nog zal gebeuren (!) is dat er tijdens een examenaflegging niet voldoende aandacht gegeven wordt aan de gegevens en energie die de "testee" aangeeft. We zetten ons in een cirkel rond de "testee" om in de eerste plaats goed te kunnen observeren en te leren. Maar ook om de "testee" te laten zien dat we met zen alle de nodige steun willen geven om alles tot een goed einde te brengen.

Dus blijf aanwezig, zowel fysiek als spiritueel/energetisch … uit respect … wees stil, opmerkzaam, leerzaam, nederig (want je moet het maar doen, daar staan…) en respectvol.

Eenieder die zulke ervaring heeft gehad zal dan ook begrijpen/beamen dat we, op dat moment, allemaal "een" examen aan het afleggen zijn.
Laat het niet meer gebeuren …

Gerealiseerd met Drupal, een open source content management systeem