Wat we zeker allemaal hoeven te weten en te begrijpen ... I.S.D.S. ... wat is dat nu en hoe is dat ontstaan ...

1980 ... Sportkot Leuven ... twee personen (José Lopez en Patrick Van Vlasselaer) wilde trainen ... kortom sparren/vechten ... privé ... voor de lol.
Daar beide reeds enkele ervaringen opgedaan hadden (Judo (Erik Veulemans)/Karate (Jean Van Roy, Jonny Verbieren, Luk Galmaert)/Jiu jitsu) zochten ze een plaats om te trainen. Daar P.V.V. een student (Kiné) aan de KUL was kon er een overeenkomst gesloten worden met het Sportkot, namelijk het kunnen afhuren (aan zeer democratische prijs) van een zaaltje (oud gebouw) maar ... op voorwaarde dat er ook les gegeven werd.
Natuurlijk leek dat iets voor beide, en dat lesgeven ... dat zouden ze nog zien op het moment zelf ... en dat moment kwam er wel ... het eerste jaar (1980-1981) ...
Wat was dan de gewoonte ... een demo te geven, volledig ingepakt en met nunchaku en stokken op mekaar slaan tot de stukken (van de stokken) er af vlogen. Met gevolg dat de kandidaat leerlingen schrokken van al die agressie en dus toch liever geen lid wilde worden ...
Goed zo, dan bleef de zaal privé ...
Tweede jaargang (1981-1982) kwamen alleen “dichte vrienden” mee trainen (lieven en vrienden ... chinezen (Special 1 + 2) waar P.V.V. mee opgroeide) ... dus een klein groepje die eerder kwamen kijken dan meedoen, want het bleef spectaculair ... (onder deze chinezen was een ober die het Wing Chun beheerste, Mok Siu Kiu, en de eerste bron van WC voor P.V.V.)
Derde jaargang (1982-1983) ... 17 eerste “neutrale “leerlingen ...
Ondertussen was er een “kleine” structuur ontstaan in de trainingen ... opwarming, technieken herhalen, uittesten en sparren. P.V.V. had het geluk om dit alles samen gelijklopend met zijn studies aan te leren en te testen.
Dit waren de eerste “echte” stappen van het ISDS (systeem ) en met groot succes, want het vierde jaar (1983-1984) waren er reeds 87 (!) leerlingen. De taak verdeling was dat José de trainer was en P.V.V de lesgever. Een goed team ondertussen.
De naam ISDS stond voor ... Intensive Self Defence System ... International Self Defence System ... International Self Defence School ... Intensive Street Defence system ... what was in a name ... de verkondiging was “zelfverdediging”.
Dit bracht met zich mee dat het “agressief sparren” plaats maakte voor “defensief denken”.Jaargang 1984-1985 waren er reeds 117 (!) leerlingen ... meer dan de Judo en Karate samen ... maar ook het laatste jaar, want tijdens de 7 weken afwezigheid van P.V.V. (verblijf in Bukavu/Fomulac/Kivu/Zaïre (nu Congo)) werden er snode plannen gesmeed om hem buiten te zetten (jaloezie ivm benoeming “monitor Zelfverdediging” en valse verdachtmaking ivm diefstal uit de clubkas).
Om deze geschiedenis kort te maken ... P.V.V. deed afstand van de school...
Dit resulteerde in het “doodbloeden” van de school (na 2 jaar geen leerlingen meer en stoppen van de school ... een trainer zonder lesgever werkt niet).

In 1987 startte P.V.V. dan opnieuw zijn idee ... een “zelfverdedigingschool”, de International Self Defence School, met een Benelux deponering van de naam, kleuren en symbolen., gelegen aan de Vaart te Leuven (nu Sportopolis), met een onmiddellijk succes van 16 leerlingen ... (Frank Smets is van deze generatie afkomstig ... ).
P.V.V. wilde zich echter meer bijscholen en in mei 1989 ontmoette hij Guro Inosanto te Duitsland. Verschillende systemen werden er getoond ... Wing Chun Kung Fu ... Kali ... Escrima ... Silat ... Jun Fan Kick Boxing ... Muay Thai ... Jeet kune Do Concepts.
De bal ging aan het rollen en in 1990 was er het grote USA Camp ... Smokey Mountains te North Carolina. Hier werd er getraind van 8 u tot 12 u en van 13 u tot 18 u en van 19 u tot 22 u ... een ware droom.
Volgende systemen kwamen aan bod ... Kali-Escrima-Silat-Western Boxing-Thai Boxing-Savate-W.A.R.- Native American tracking and elimination - Wing Chun Kung Fu-Jeet kune do-Serrada-JKD Grappling-JKD kick Boxing- en dit 10 dagen lang.
Twee logo’s werden toegevoegd ... FMA en Thai Boxing ..., samen met het ISDS logo in één enkele cirkel.
Jaarlijks waren er verschillende kampen (New York,Atlanta,Oregon,California-USA), seminaries (USA, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, België) en workshops(USA, België) en trainingen in de Inosanto Academy of Martial Arts (Los Angeles-USA) en de Fransis Fong Academy of Martial Arts (Atlanta-USA).
De school had zich dan reeds verplaatst naar de Diestsestraat 234 te Leuven en bleef daar gedurende 3 jaar (1990-1993)5Winkel en zaal volledig omgebouwde garage tot volwaardige Dojo met Tatami-spiegels-bokszakken-bar).
In 1993 werd P.V.V. “apprentice Instructor” in Wing Chun (onder Sifu Francis Fong, Atlanta-USA), in Jun Fan Gung Fu JKD en Filipino Martial Arts (beide onder Guro/Sifu Dan Inosanto). Twee extra logo’s werden toegevoegd (WCKF en JFGF JKD).
Weer verplaatste de school zich ... gedurende 1 jaar alleen theorie in deTtiensestraat 188 te Leuven en dan weer een verplaatsing naar de Tevuursevest 179 te Leuven. Op deze lokatie was er een privézaal gemaakt (in de grond !) van 6,5 m x 18 m, met spiegels-boksring en Tatami. Maar na 3 jaar kwam er een volgende verhuis ... naar Kessel-lo , eerst zaaltje “Het bad” achter het Station en dan naar het grotere sportcentrum, in zaal c (daar waar onze Wooden Dummy hangt) en de gevechtsportzaal.
Nu waren er dus 5 Logo’s aanwezig en kwam alles in een grote cirkel, later een dubbele.
Deze laatste staat voor alle andere systemen en gedachtegangen die er voorhande zijn (BJJ, Capoeira, Tai Chi, Chin Na, Tae Kwon Do, Crabi Crabong, Bando, Shooto, Kobutan, Bojitsu, Ninjitsu, enz.).
Sinds 2007 trainen we in Sportoase ...
Het grote alomvattende I.S.D.S. logo omvat ook nog een kleine cirkel, in het midden van alles. Deze staat voor de “persoonlijke” kennis van de leerling, zijn / haar eigen JKD dus, samengesteld uit alles wat er op het ogenblik van toepassing nodig is “om te kunnen gaan lopen”. Het is dus de oplossing voor “problemsolving”.
De I.S.D.S. staat dus voor een plaats waar men “ontdekkingreis” plaats vind, waar aan “selfexploring” gedaan wordt met als doel “problemsolving” voor het dagelijks leven en ver daar buiten.

Gerealiseerd met Drupal, een open source content management systeem