Blog

…jawel, een nieuw jaar, met voor ieder van ons een goede gezondheid…de rest , daar moet je zelf voor zorgen.

De groep van Leuven is blijkbaar een beetje uitgedund maar toch nog in goede ontwikkeling door de aanwezige volharders…niets komt zomaar, het vraagt wel een grote inzet en...

De International Self Defence School is een instelling die er kan voor zorgen dat een individu zichzelf kan ontplooien in zijn/haar functioneren te midden van anderen, al dan niet in een “agressief” midden.

Het is in de eerste plaats een school…waar je...

…2014-2015 komt eraan….hoe vergaat het ons allemaal….

De vakantieperiode is steeds een moeilijke te overbruggen periode…voor velen, maar niet voor allemaal. Er zijn wel degelijk “hardcore”leerlingen die het niet kunnen laten extra trainingen te zoeken.

Tijdens de maanden juli en...

....brengt ons allemaal in de verleiding om "niets "te doen.......maar niet iedereen geeft aan zulke verleidingen toe...gelukkig maar !

Tijdens mijn (drie) wekelijks bezoek aan de fitness kwam ik één van de "devoted" leerlingen toe, aangenaam in het zweet gewerkt.

Naast...

Eén van de grondbeginselen van het grondvechten is het delen, geven en nemen, van ieders energie om zo tot een "oplossing" te komen van een probleem.

We noemen dit werk dan liefst ook rollen, of rollebollen. Het is het leren aanvoelen van hoe bepaalde technieken aanvoelen wanneer deze...

Het "topic" mag ik dit of dat doorgeven, aanleren...kwam reeds verschillende malen naar boven tijdens gesprekken met enkele leerlingen, al dan niet gevorderden.

Een eerste punt dat van belang is , is de plaats waar men zich bevindt...thuis, op school, bij...

Alles....heeft een volgorde, alsook een leerproces.
Door elke noodzakelijke stap (letter) in de goede volgorde aan te leren is het mogelijk om nadien variaties te creëren en te verstaan om zijn doeltreffendheid.

Laten we een "levensfilosofie" aan halen...leer eerst liggen en draaien...

Nog steeds zwijmert de vraag WAAROM in de I.S.D.S. wanneer het gaat om examens af te leggen...
Wel in de EERSTE plaats : voor jezelf. Het eigen ego wordt getest..."ik weet alles wel, maar kan ik het ook tonen...?"
In de TWEEDE plaats : het staan in het midden van de mat, alle (...

Respect… een woord dat zeer veel uitgesproken wordt, … maar wat betekend dit dan en hoe kunnen we ons respectvol gedragen, tijdens de les en daar buiten …

Respect krijgen is een resultaat van eerst zelf respect te tonen. Men kan dit dus niet eisen; men moet het...

1980 ... Sportkot Leuven ... twee personen (José Lopez en Patrick Van Vlasselaer) wilde trainen ... kortom sparren/vechten ... privé ... voor de lol.
Daar beide reeds enkele ervaringen opgedaan hadden (Judo (Erik Veulemans)/Karate (Jean Van Roy, Jonny Verbieren, Luk Galmaert)/Jiu jitsu)...

Gerealiseerd met Drupal, een open source content management systeem